Case Hiab Z-lyften Produktion AB, Katrineholm
Hiab är en världsledande leverantör av utrustning, intelligenta tjänster och digitala lösningar för vägburen lasthantering. Hiab erbjuder lasthanteringsutrustning med HIAB styckegodskranar (Logilift och Jonsered skogs- och återvinningskranar), påhängstruckar (Moffett), lastväxlare (Multilift) och bakgavellyftar (Zepro, Del och Waltco). Hiabs åtagande är att öka effektiviteten i sina kunders verksamheter och att forma framtiden för intelligent lasthantering. Hiab ingår i Cargotec Corporation.
Utmaningen
På sin anläggning i Katrineholm så hade Hiab två utmaningar när det gällde belysningen, dels så hade man gamla kvicksilverlampor kvar inomhus och pga. av sin låga effektivitet och höga energiförbrukning så behövde man byta ut dessa. Man hade också problem med sin belysning utomhus kring sin produktionsanläggning där den var bristfällig för de behov som man hade.
Lösningen
Zalvo gjorde behovsorienterade kalkyler, tog fram en plan för hur man skulle kunna skapa en bättre belysning samt få ner energikostnaderna. Zalvo tog också fram en plan för hur man kunde byta ut belysningen utan att störa produktionen på anläggningen. Resultatet Hiab har noterat en kraftigt reducerad energiförbrukning på anläggningen för belysnings-elementen vilket lett till sänkta kostnader. Bättre ljus både inomhus och utomhus vilket ger en effektivare produktionsmiljö. Upplevd bättre arbetsmiljö hos personalen.

Referens

Hiab Z-lyften Produktion AB, Mossvägen 8, 641 49 Katrineholm 0150–489552, Tobias Corneliusson

”Tog in flera offerter men bestämde oss för Zalvo då de erbjöd den mest kostnadseffektiva lösningen på både kort och lång sikt”

Exempel på installationer av LED-belysning