Richard Magnusson AB, Göteborg
På Hisingen i Göteborg, bara ett stenkast från hamnen finns familjeföretaget Richard Magnusson AB. Bolaget som grundades 1947 av Richard Magnusson arbetar med att ge service åt skeppsvarv och sjöfart med underhållsmaterial såsom packningar, tätningar, slangar och verktyg m.m. I Rimas verkstad tillverkas allt från standard till skräddarsydda lösningar, från enstaka till stora serier. Rima har idag 10 anställda och omsätter ca 22 miljoner kronor.
Utmaningen
Rima hade problem med trasiga lysrör med låg effekt vilket gav en dålig belysning i lokalerna. Man behövde också ofta byta lysrör vilket gjorde att man frekvent störde produktionen. Rima kände att man behövde en mer långsiktig lösning vilken skulle innebära mer fokus på produktion och mindre fokus på att se till att man hade ett gångbart ljus i lokalerna.
Lösningen
Gemensam planering med Zalvo angående en långsiktig belysningslösning för lokalerna. Zalvo säkerställde att produktionen inte stördes under installationen av belysningen.
Resultatet
Bättre ljus i lokalerna vilket över tiden kommer att leda till högre produktivitet. Det bättre ljuset har också upplevts av personalen som vid flertal tillfällen kommenterat detta. Ser en klar minskning av energiåtgång för belysning.

Referens

Richard Magnusson AB (Rima) Polstjärnegatan 10, 417 56 Göteborg 031-7799892, Lars-Göran Magnusson

”Relevant åtgärd för oss som vi nu när vi ser effekten utav borde ha genomfört mycket tidigare” ”Väldigt nöjda med Zalvo för både planering och genomförande”

Exempel på installationer av LED-belysning